جهش تولید | چهارشنبه، ۵ آذر ۱۳۹۹

گل دهی برنج و خوشه دهی ( وُرز آمدن ) - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

گل دهی برنج و خوشه دهی ( وُرز آمدن )

گل دهی برنج و خوشه دهی ( وُرز آمدن )


در مرحله ای که خوشه ها  از ساقه گیاه خارج شده ، شروع به گل دهی کرده و پس از مدتی  پوسته برنج شکل می گیرد  . در ابتدا در داخل پوسته برنج شیره برنج تشکیل می گردد . در مرحله گل دهی و شیره دهی گیاه بیشترین مصرف آب را برای ساخت دانه کامل مصرف می کند و در این مرحله اگر آب کافی به ریشه گیاه نرسد دانه آن به صورت ضعیف تشکیل شده که پس از سفت شدن به راحتی با اندکی فشار خرد می گردد و یا اصلأ دانه ای تشکیل نشده که در اصطلاح کشاورزان به آن ( چَت ) می گویند. زمان گل دهی تا سفت شدن دانه حداکثر یک ماه به طول می انجامد .

پس از سفت شدن کامل دانه  در هوای گرم و مرطوب و شرجی تابستان و زرد شدن خوشه ها به دلیل سنگینی وزن دانه ها ، خوشه برنج  سر برگردانده و برای اینکه برنج در اثر باد یا باران نریزد آب  شالیزار را خالی نموده تا ریشه گیاه بتواند در خاک سفت شود . لازم به ذکر است که گیاه برنج در این مرحله به هیچ وجه نیاز به آب ندارد . در این زمان برنج بارور شده در گرمای تابستان کم کم به رنگ طلایی در آمده ودر اواخر مرداد ماه آماده درو می شود.