جهش تولید | دوشنبه، ۵ آبان ۱۳۹۹

کیفیت خرما - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

کیفیت خرما

Loading the player...

اندازه ، رنگ ، بافت نظافت و بدون نقص بودن میوه از ضایعاتی مانند سوختگی ، کرم خوردگی ، شکرک زدن در سطح میوه وترش شدن ومیکروارگانیسم های فاسد کننده از شاخص های ظاهری خوب بودن خرما هستند .شاخص دیگر ، میزان شیرینی است .ساکاروز قند اصلی بعضی از گونه هاست .در حالی که قند ، کمتر در بعضی دیگر از گونه ها دیده می شود .کل قند موجود در خرمای خوب باید 50 درصد در خرمای تازه ، و75 درصد در خرمای خشک باشد .تخمیر میکروبی ، سبب ترش شدن خرمایی می شود که بیشتر از 25درصد رطوبت دارند .کریستال شدن قند خرما زیر پوست ودرون گوشته خرما ، در گونه های نرم آن دیده می شود با اینکه شکرک زدن ، باید خرما را در درجه حرارت مناسب نگهداری کرد در نتیجه آلوده شدن به مخمرها ، کپک ها یا باکتری ها فساد میکروبی در خرما ایجاد می شود .این میکروارگانیسم ها با تبدیل قند خرما به اسید استیک ، موجب بوجود آمدن بوی سرکه در آن می شوند برای جلوگیری از این فساد ، خرما باید تا  رطوبت 20درصدی خشک شود .در دمای پیشنهاد شده انبار شود وبهداشت در مراحل گوناگون کاشت داشت وبرداشت تا بسته بندی رعایت شود .ممکن است در مراحل مختلف برداشت ویا هنگام نگهداری خرما به لارو بعضی از حشرات آلوده شود .برای پیشگیری از این آلودگی می توان آن را با مواد ضد عفونی کننده ای مانند میتل برمید یا کربن دی اکسید صدعفونی ودر بسته های ضد حشره نگهداری وانبار کرد .در صورت نگهداری خرما در دمای صفر درجه سانتیگراد ، می توان آن را به مدت 6 تا12 ماه نگهداری کرد .چنانچه بخواهیم به مدت طولانی تر ان را نگهداری کنیم ، باید از فریزر کردن کمک بگیریم .مقدار آب موجود در خرما میان 70تا 75 درصد در گونه های مرغوب است ، چون خرما رطوبت هوا را جذب می کند برای نگهداری بهتر باید آن را در بسته های ضد رطوبت قرارداد .با وجود اینکه خرما تحت تأثیر اتیلن قرار نمی گیرد ، اما بدلیل جذب بوی سایر محصولات نباید در کنار سیر ، پیاز ، سیب زمینی یا اجناس دیگر انبار شود عوامل آنزیمی وغیر آنزیمی می توانند موجب تیره شدن خرما شوند این مسئله با زیاد شدن دما وطوبت ، افزایش می یابد باری غیرفعال کردن عوامل آنزیمی باید غلظت اکسیژن را در محیط کم کرد خوردن خرما برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم به تعداد مشخص مانعی ندارد میزان قند خون در افراد مبلا به بیماری دیابت نوع دوم پیش از خوردن صبحانه به طور میانگین بین 90 تا 130 تعیین می شود.

 

نوع: توليد ويژه صوتی

موضوع :اطلاعات عمومی

کاری از :پوران حاجتی