کم خونی

آنمی یا کم خونی بیشتر مربوط به سوء تغذیه می شود .تظاهرات این عارضه خفیف وتدریجی است وراه تشخیص آن اندازه گیری هموگلوبین ودیگر فاکتورهای خونی است .افراد مبتلا به کم خونی دچار رنگ پریدگی ، ضعف،بی حالی ، بی میلی به کار،ضعف حافظه وزودرنجی اند .همچنین ازکار کردن به سرعت خسته ودر فعالیت های زیاد دچار تپش قلب وتنگی نفس می شوند افراد مبتلا به بیماری کم خونی سریع تر دچار بیماری های عفونی ، ویروسی وانگلی می شوند .اکثر زنان باردار هنگام وضع حمل به علت خونریزی وعفونت با خطر مرگ مواجه می شوند .فقر پروتئین ، آهن ، ویتامین ، روی و مس از عوامل کم خونی به شمار می آیند در موارد دیگر عوامل انگلی موجب سوء املاح وپروتئین ها می شوند عواملی که در خون سازی موثرند ، به دو دسته داخلی وخارجی تقسیم می شوند .عوامل داخلی مثل هورمون ها  آنزیم ها وعامل جذب ویتامین b12 در معده است .عوامل خارجی مانند آهن ، مس ، کبالت ، منگنز ، ویتامین های گروه B اسید فولیک ویتامین c پروتیئین ها وغیره است .
برای جذب آهن ، اسید معده ، مواد احیاء کننده در روده ها ،پروتئین ها ، ویتامین ها وانرژی ضرورت دارد .مواد غذایی که در هر صد گرم ، ده میلی گرم آهن دارد .عبارتند از جگر خام گاو، پودر کاکائو ولوبیای سفید خشک در مواد غذایی زیر در هر صد گرم 5میلی گرم آهن وجود دارد پودر تخم مرغ ، زبان گاو ، جگر گوساله ، قلب گاو ، صدف ، نخود خشک وشکلات از اینگونه می باشند .
گوینده:پوران حاجتی