جهش تولید | سه‌شنبه، ۲۹ مهر ۱۳۹۹

کشک از پوکی استخوان جلوگیری می کند - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

کشک از پوکی استخوان جلوگیری می کند

کشک از پوکی استخوان جلوگیری می کند



کشک حاوی کلیسم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین ۳B) است که می تواند باعث پیشگیری یا پیشرفت بیماری پوکی استخوان شود.
کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ و خشک کردن دوغی پس از کره گیری باقی می ماند یا از ماست بدون چربی تهیه می شود.
کشک از شیر میش، بز، گاو یا مخلوطی از آن ها تهیه می شود. در صنایع غذایی تولید کشک با فرآیندهای صنعتی و به صورت کشک مایع مستقیما از شیر صورت می گیرد و کشک های سنتی مایع از ساییدن و رقیق کردن کشک خشک معمولا به صورت غیرپاستوریزه تهیه و تولید می شوند.
کشک با حجم کم خود، یک ماده غذایی است که تمام خواص شیر را دارد و حاوی کلیسم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین ۳B) است. کشک همچنین باعث پیشگیری یا پیشرفت بیماری پوکی استخوان است.
با توجه به اینکه کشک یکی از غنی ترین منابع پروتئین حیوانی است، بنابراین محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم های مختلفی است که اغلب باعث مسمومیت های شدید و حتی مرگ می شود، بنابراین بهتر است از کشک های بسته بندی (پاستوریزه) شده که دارای برچسب و مجوز بهداشتی است استفاده شود، کشک را باید در یخچال نگهداری کرد و تا حد امکان از مصرف کشک مایع باز خودداری کرد. در صورت استفاده ۱۰ تا ۲۰ دقیقه قبل از مصرف آن را بجوشانید تا میکروارگانیزم های آن کاهش یابد.
شیر کامل ۱۱۰ میلی گرم پتاسیم و ۳/۲ گرم چربی، شیر کم چرب ۱۲۰ میلی گرم پتاسیم و ۱/۵ گرم چربی، شیر پرچرب ۱۳۰ میلی گرم پتاسیم و ۰/۵ گرم چربی، ماست کم چرب ۱۶۰ میلی گرم پتاسیم و ۲ گرم چربی، پنیر سفید ایرانی ۴۹۳ میلی گرم پتاسیم و ۱۶ گرم چربی، پنیر خامه ای ۱۵۰ میلی گرم پتاسیم و ۳۰ گرم چربی، ماست چکیده ۲۶۵ میلی گرم پتاسیم و ۶گرم چربی و کشک ۴۳۰ میلی گرم پتاسیم و ۸ گرم چربی دارند.

روزنامه کیهان