چای - نمایش محتوای تولیدات ویژه
چای
چای دومین محصول کشاورزی گیلان ( بعد از برنج ) است . تخم چای بوسیله ی کاشف السلطنه ی چای کار ، شاهزاده ی قاجار از هند و چین به ایران آورده و در لاهیجان کاشته شده چای از سال 1275 شمسی تا کنون در استان های ساحلی شمال کشور کشت می شود . چای ماده ای به نام تئین( Theine ) دارد که مخدر است ضمنا حرارت را فرو می نشاند و خون راصاف می کند . چای را در سه فصل بهار تابستان پاییز و هر فصل دو تا سه بار می چینند . چین بهار از همه بهتر است و دم کرده آن مطبوع تر و کاملا مفرح است انواع و اقسام چای به شرح زیر است : چای پر سفید ، چای باروتی شکسته ، چای بهار ، چای پر درشت چای زرین ، چای قلمی ( قلم ) که نوعی چای پر درشت است و مرغوب ترین نوع چای محسوب می شود. بوته ی چای را اگر هر ساله هرس نکنند و برگ های آن را نچینند ، بزودی درخت می شود و اگر به حال خود رها کنند تا چند متر قد می کشد . میان باغ های چای ، گاه از این درختان دیده می شود . بیشترین تولید چای گیلان را لاهیجان و لنگرود و پس از این دو شهر ، فومن و رشت تولید می کنند.
چای از سوغاتی های معروف گیلان است . بسته های نیم کیلویی، یک کیلویی ، دو کیلویی ، پنج کیلویی آن به وفور در مغازه های لاهیجان و آستانه اشرفیه در مرض فروش گذاشته شده است . چای سوغاتی درون قومی و برون قومی است . مسافران و گردشگران نیز از آن خریداری کرده با خود سوغات می برند .
نوع: توليد ويژه صوتی
موضوع : اطلاعات عمومی
کاری از :پوران حاجتی