جهش تولید | جمعه، ۱۴ آذر ۱۳۹۹

چای - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

چای

Loading the player...

چای دومین محصول کشاورزی گیلان ( بعد از برنج ) است . تخم چای بوسیله ی کاشف السلطنه ی چای کار ، شاهزاده ی قاجار از هند و چین به ایران آورده و در لاهیجان کاشته شده چای از سال 1275 شمسی تا کنون در استان های ساحلی شمال کشور کشت می شود . چای ماده ای به نام تئین( Theine ) دارد که مخدر است ضمنا حرارت را فرو می نشاند و خون راصاف می کند . چای را در سه فصل بهار تابستان پاییز  و هر فصل  دو تا سه بار می چینند . چین بهار از همه  بهتر است و دم کرده آن مطبوع تر و کاملا مفرح است انواع و اقسام چای به شرح زیر است : چای پر سفید ، چای باروتی شکسته ، چای بهار ، چای پر درشت چای زرین ، چای قلمی ( قلم ) که نوعی چای پر درشت است و مرغوب ترین نوع چای محسوب می شود. بوته ی چای را اگر هر ساله هرس نکنند و برگ های آن را نچینند ، بزودی درخت می شود و اگر به حال خود رها کنند تا چند متر قد می کشد . میان باغ های چای ، گاه از این درختان دیده می شود . بیشترین تولید چای گیلان را لاهیجان و لنگرود و پس از این دو شهر ، فومن و رشت  تولید می کنند.

چای از سوغاتی های معروف گیلان است . بسته های نیم  کیلویی، یک کیلویی ، دو کیلویی ، پنج کیلویی آن به وفور در مغازه های لاهیجان و آستانه اشرفیه در مرض فروش گذاشته شده است . چای سوغاتی درون قومی و برون قومی است . مسافران و گردشگران نیز از آن خریداری کرده با خود سوغات می برند .

نوع: توليد ويژه صوتی

موضوع : اطلاعات عمومی

کاری از :پوران حاجتی