جهش تولید | سه‌شنبه، ۱۱ آذر ۱۳۹۹

چگونه سلامت خود را در مسافرت حفظ کنیم؟ - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

چگونه سلامت خود را در مسافرت حفظ کنیم؟

چگونه سلامت خود را در مسافرت حفظ کنیم؟


هر سال در تعطیلات نوروزی به دلیل افزایش مسافرت های بین شهری و حضور در طبیعت، تغذیه مناسب و رعایت بهداشت مواد غذایی مصرفی، اهمیت بیشتری می یابد.

هر سال در تعطیلات نوروزی به دلیل افزایش مسافرت های بین شهری و حضور در طبیعت، تغذیه مناسب و رعایت بهداشت مواد غذایی مصرفی، اهمیت بیشتری می یابد. کشور ما، از مواهب طبیعی کم نظیری برخوردار است؛ به همین دلیل جاذبه های گردشگری فراوانی دارد؛ ولی متاسفانه به دلیل عدم توجه لازم، از نظر امکانات پذیرایی و رعایت موازین بهداشتی فقیر است.

به گزارش سه نسل ، پس اگر می خواهید خود و خانواده تان در طول سفرهای نوروزی سلامتی و شادابی خود را حفظ کنید، توصیه های تغذیه ای زیر را به خاطر بسپارید و فراموش نکنید که باید در طول سفر هم مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی استفاده کنید.

نکاتی درباره آب سالم

پرهیز از آب های سطحی برای مصرف به دلیل ایجاد مشکلات گوارشی

استفاده از آب جوشیده

استفاده از آب تصفیه شده شهری یا آب معدنی

بهتر است افراد در طول سفر از مصرف نوشابه های گازدار بپرهیزند و دوغ پاستوریزه و نوشیدنی های دیگر مثل آب میوه، ماء الشعیر و... را جایگزین کنید.

نکاتی درباره لبنیات مصرفی

روزانه ۳ ۲ لیوان شیر یا ماست مصرف کنید

از مصرف پنیر تازه تهیه شده از شیر پاستوریزه نشده پرهیز کنید.

اگر به شیر پاستوریزه دسترسی ندارید، شیر تازه را به مدت ۱۰ دقیقه در حال جوشیدن بهم بزنید.

نکاتی در مورد مواد غذایی و کنسرو مصرفی:

آلودگی موادغذایی، بی اعتبار شدن تاریخ مصرف آن و مدت زمان گرم کردن کنسرو ها جزو مواردی است که باید بیشتر به آن توجه کرد.

اگر مسافران قصد دارند مواد غذایی مثل مرغ و گوشت همراه داشته باشند توجه داشته باشند که حتما به صورت منجمد و داخل یخدان باشد.

همچنین تا حد امکان میوه ها و مواد غذایی کنار هم قرار داده نشود، که در غیر این صورت باعث انتقال آلودگی مواد به یخدان می شود.

اگر غذایی در منزل تهیه شده و قرار است در مسافرت از آن استفاده شود، بهتر است آبکی نباشد و به جای غذاهای آبکی از انواع کوکوها، کتلت، عدس پلو و... استفاده شود.

تخم مرغ آبپز عسلی به هیچ وجه برای مسافران توصیه نمی شود (حاوی میکروب سالمونلا). غذاهایی که از قبل آماده شده است در دمای کمتر از ۴ درجه نگهداری شود و هنگام گرم کردن با ۷۵ درجه حرارت داده شود تا عوارض گوارشی در پی نداشته باشد. بهتر است غذا به صورت کامل پخته شود؛ چراکه در صورت نیم پخت بودن محیط کشت مناسبی برای میکروب ها است و احتمال مسمومیت بالا می رود.

انواع کنسروها و تن ماهی قبل از مصرف باید ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود؛ چون حاوی سم بوتولیسم است که بسیار خطرناک و کشنده است؛ اما در اثر حرارت از بین رفته و مصرف آن مشکلی ایجاد نمی کند.

اشتهای افراد در ارتفاعات بیشتر می شود. بنابراین در صورت رفتن به این مناطق، باید مصرف مواد غذایی در حد اعتدال باشد؛ زیرا خالی بودن یا پر بودن معده موجب حالت تهوع می شود.

در رستوران های بین راهی احتیاط کنید

در صورتی که مسافران مجبور هستند در رستوران های بین راهی غذا بخورند در اولین قدم از افراد بومی آن منطقه درباره سلامت و کیفیت غذاهای رستوران سوال بپرسند یا از رستوران های پرتردد استفاده کنند.

بهتر است از خوردن کباب کوبیده پرهیز شود؛ زیرا گوشت چرخ کرده آن ممکن است مانده باشد و به لحاظ کیفیتی مشخص نیست مواد اولیه آن کی و چگونه تهیه شده است. همچنین پیازی که همراه کباب آورده شده است نیز خطر آلوده بودنش زیاد است؛ زیرا این امکان وجود دارد که ساعت ها قبل پوست آن کنده شده باشد. هرچند توصیه پزشکی بر آن است مسافران با غذایشان پیاز سالم مصرف کنند و پوست پیاز را موقع صرف غذا بکنند.

انواع خورشت ها مانند قیمه، قورمه سبزی و... در رستوران های بین راهی به دلیل ماندگی بهتر است استفاده نشود.

توصیه می شود در رستوران های بین راهی یا رستوران های ناشناخته مسافران از غذاهای دریایی استفاده نکنند و اگر مجبور هستند از ماهی استفاده کنند در خوردن آن دقت کنند، ماهی تازه و کاملا پخته شده گوشت آن ورقه می شود. اگر کمی مزه تلخی و یا له شدگی داشته باشد غذای سالمی نیست.

خطر مسمومیت غذایی

مسمومیت ناشی از خوردن بعضی از غذاها ممکن است مشکلاتی برای مسافران ایجاد کند. بهتر است هنگام خوردن غذا در رستوران حتما از ماست استفاده کنند. ماست و آویشن برای رفع مسمومیت بسیار مناسب است. در سفر امکان مسمومیت زیاد است، به همراه داشتن عرق آویشن یا عرق نعنا در طول مسافرت در کاهش مسمومیت موثر است.

خوراکی های درمانگر در سفر

نبات: درمان دل درد.

خاکشیر: درمان مشکلات گوارشی کودکان (به اصطلاح آب به آب شدن)، اسهال و یبوست.

گلاب: درمان موقتی مشکلات گوارشی مانند اسهال یا یبوست.

جلوگیری از حالت تهوع در سفر.

بهتر است با معده خالی سفر را آغاز کنید.

پیش از سفر مصرف قرص ویتامینB۶ می تواند به کاهش حالت تهوع کمک کند.

اگر کودک شما به بیماری حرکت حساس است، او را در وسط هواپیما روی بال ها ننشانید.

در صورت سفر با ماشین، برای جلوگیری از بیماری حرکت، نگذارید کودک در ماشین مطالعه کند یا به پایین نگاه کند. اگر کودک احساس ناراحتی و تهوع کرد، باید به نقطه ای در جلوی خود خیره شود.

 

سیمین حق روان

کارشناس ارشد تغذیه

 

دنيای اقتصاد