رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۱ مهر ۱۳۹۸

چلو گوشت معطر - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

چلو گوشت معطر

Loading the player...

دانلود

مواد لازم :
گردن گوسفند :1عدد –پیازخرد شده 2عدد متوسط-رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری- ادویه های معطر-دارچین ونمک وزعفران کمی-روغن به مقدار لازم برای سرخ کردن-برنج خیس شده در آب سرد 3پیمانه 
طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده وبا مقداری روغن سرخ کنید ، کمی نمک وزعفران یا زردچوبه هم به پیاز اضافه کنی .بعد از کمی تفت دادن رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید وسرخ کنید .
زعفران آب شده ونمک را به مواد اضافه کنید .کمی آب داخل مواد بریزید .بعد از پخت گوشت مقداری ادویه های معطر ، ودارچین به مواد اضافه کنید به مدت 10دقیقه بگذارید تا با ادویه ودارچین بپزد .
برخی از نواحی ایران مانند سمنان در پخت این غذا از دست گوسفندی برای چلوگوشت استفاده می کنند آنها در ابتدا برنج خیس شده در آب را جوشانده وکمی خامه بر می دارند سپس گوشت را ادویه های معطرودارچین زده وبه صورت خام لای برنج دم می کنند وحدوداً 2ساعت با دمای ملایم روی حرارت قرار می دهند تا خوب پخته شده ودم بکشد .
گوشت داخل برنج با همان بخار برنج کاملا می پزد وآب درون گوشت به ته دیگ رفته ومجدداًبخار می شود تا زمانیکه گوشت کاملاً بپزد .به جای گوشت می توانید از مرغ یا جوجه یاکره زعفران آغشته شده نیز استفاده کنید .
کسانی که چلو گوشت را جدا از هم می پزند برنج را جداگانه روی حرارت قرار دهند پس از آنکه کف کرد وقد کشید از صافی عبور دهند ، ته قابلمه کمی روغن وزعفران آبکرده ریخته وبرنج را روی آن بریزید وبا حرارت ملایم دم کنند در انتها کمی زعفران آبکرده روی برنج بدهند وپس از پخت با گوشت سرو نمایند.
 

گوینده : پوران حاجتی