قوهای فریادکش

قوی فریادکش (Cygnus cygnus)، گونه‌ای قو است که در نیم‌کره شمالی زندگی می‌کند. این پرنده همانندی زیادی به قوی گنگ و کوچک دارد. جثه این قو از قوی کوچک بزرگتر است و نوکش بیشتر زرد است تا سیاه (در قوی کوچک برعکس است). قوی فریادکش در مناطق نزدیک به قطب شمال در سه قاره آسیا، اروپا، و آمریکای شمالی زندگی و تخم‌گذاری می‌کند. قوی فریادکش در ظاهر همانند قوی کوچک است، ولی دارای جثه‌ای بزرگتر. طول بدن این قو میان ۱۴۰ تا ۱۶۵ سانتی‌متر است و طول بال‌های باز شده آن به ۲۰۵ تا ۲۷۵ سانتی‌متر می‌رسد. وزن این پرنده در حالت کلی از ۷٫۴ کیلوگرم تا ۱۴ کیلوگرم تغییر می‌کند؛ این میزان به صورت میانگین در نرها ۹٫۸ تا ۱۱٫۴ است و برای ماده‌ها ۸٫۲ تا ۹٫۲ کیلوگرم. این پرنده یکی از سنگین‌وزن‌ترین پرندگان پروازی به شمار می‌رود. نوک این پرنده به شکل زاویه مثلثاتی است و بخش زرد رنگ آن نمودارتر از بخش سیاهش. چنین ویژگی‌ای می‌تواند معیاری برای تشخیص این قو از قوی کوچک باشد چرا که قوهای کوچک دارای بخش سیاه‌رنگ بزرگتری در منقارشان هستند تا بخش زرد رنگ قوهای فریادکش فضای زیادی برای زندگی می‌طلبند، به ویژه هنگامی که در حال رشد هستند چرا که در این هنگام پاها توانایی نگه داشتن وزن بدنشان برای مدت زمان طولانی را ندارند. این قو بیشتر وقت خود را به شنا کردن می‌پردازد و از علف‌های زیر آب تغذیه می‌کند