قهوه

تهیه قهوه خوب یکی از هنرهای بانوی با سلیقه محسوب می شود .این کار دارای چند شرط است ، اولاً قهوه منتخب خوب بوده ودانه هایش شفاف باشد .ثانیاً به اندازه ای بو بدهید که نسوزد وخام هم نباشد .پس از آن در شیشه ریخته ودر جای خشکی قراردهید .اگر قهوه ساییده مدتی بماند ، عطر آن کم می شود .قهوه را با خامه وشکر حاضر می کنند .برای هر فنجان قهوه یک قاشق قهوه خوری قهوه ، یک فنجان آب بریزید ، آب را جهت تبخیر شدن کمی زیادتر کنید ، در ظرف مخصوص قهوه اگر دم کنید بهتر است .ابتدا کمی آب جوش روی قهوه ریخته وهم بزنید ،بعداز پنج دقیقه هرچند فنجان آب که لازم است اضافه کنید ، یک ربع که دم کشید کافی است ، قهوه را باید گرم نگاه داشت ،زیرا دوباره گرم کردن آن خوب نیست .
قهوه تُرک آن است که در قهوه جوش به میزان هر فنجان آب یک قاشق مرباخوری گرد قهوه ریخته ومی جوشانند .ضمن جوشیدن به محض اینکه خواست سر برود از روی آتش بردارید و3بار این عمل را تکرار کنید ومتوجه باشید که قهوه سر نرود ، زیرا کره آن در سطح آن است ،موقع ریختن در فنجان نخست در هر فنجان قدری از روی قهوه بریزید بعد فنجان ها را پُر کنید ، اگر می خواهید قهوه را از اول شیرین کنید برای هر فنجان یک قاشق مرباخوری شکر در نظر بگیرید .برخی با قهوه داغ مقداری شیر نیز با آن مخلوط نموده ومیل می کنند . امروز در دنیای صنعت غذا وشکلات وشیرنی سازی ، مواد غذایی وتنقلات فراوانی با قهوه وشکلات قهوه درست می شود که طرفداران خاص خود را دارد باید توجه داشت  که مصرف بیش از حد قهوه دم کرده توصیه نمی شود .
 

گوینده : پوران حاجتی