عسل و زنبور

در مورد ارزش غذایی عسل سخن بسیار گفته شده است .طب سنتی از عسل به عنوان دارویی موثر برای درمان برخی از بیماری ها استفاده می کند عسل عبارت از شهد غلیظ شده گلها وگیاهان است .زنبور عسل شهد گلها را در داخل کیسه مخصوصی که در بدن دارد جمع کرده وبه داخل کندوحمل می کند .سپس شهد را که دارای 50تا 80درصد آب است غلیظ کرده وبه صورت عسل در داخل سلول های کندو ذخیره می نماید .زنبور عسل پس از آنکه سلول شان را مملو از عسل ساخت سرآن را توسط موم می پوشاند .

در گیلان ونقاط مربوط دیگر ، زنبور عسل قادر نیست مقدار آب موجود در شهد را به اندازه لازم یعنی تا 18درصد پایین بیاورد .بدین جهت عسل گیلان رقیق تر از عسل نقاط خشک است .گروهی از مردم تصور می کنند که عسل مدفوع زنبور است این تصور به کلی عاری از حقیقت است .زنبور عسل موجودی بسیار پاکیزه وتمیز است وبرای دفع مدفوع همواره از میکروب وویروس وبا سیلی در آن نفوذ نمی کند .وزن مخصوص عسل 4/1 است با وجود شیرینی زیاد ماده ای اسیدی است وبه همین جهت از نگهداری آن در داخل ظرف های فلزی باید اجتناب کرد .80الی 82 درصد عسل را قندهای مختلف تشکیل می دهند .یک درصد آن نیز از مواد پروتئینی است .مقداری نیز کلسیم ، سدیم ، منگنز ، منیزیوم ، آهن ، مس،وفسفات در عسل وجود دارد .موم تنها ماده ساختمانی برای درست کردن سلولها وشانها وتعمیر آنهاست .از دیگر فرآورده های زنبور عسل بره موم است .گرده گل مهم ترین غذایی است که زنبورعسل برای زیستن ورشد به ان نیاز دارد .در ناحیه سر زنبور عسل جوان ، غده هایی موجود است که جسمی خمیری با رنگ سفید وطعمی تلخ به نام ژله رویال تولید می نماید .غده های مزبور را از روز ششم شروع به فعالیت می کنند .سم یا زهر زنبور عسل ماده است که در داخل بدن زنبور به وسیله غده مخصوصی از دومین روز تولد شروع به ترشح می نماید .گفته می شود که سم مزبور برای درمان برخی از بیماری های از جمله رماتیسم بسیار موثر است زنبور عسل وتولید فرآورده هایی که ذکر گردید در بسیاری از صنایع از جمله آرایشی ،داروسازی ، شمع سازی ، قالب سازی ، ریخته گری ، نساجی ، واکس سازی ، کاغذ سازی وغیره منشأء خدمات ارزنده ای می باشد .

 

نوع: توليد ويژه صوتی

موضوع :اطلاعات عمومی

کاری از :پوران حاجتی