شاخص های تغذیه ای قارچ

مقایسه شاخص های تغذیه ای ،حاکی از ارزش غذایی بالای قارچ خوراکی در مقایسه با سایر سبزیجات وبقولات (غیر از سویا ) می باشد .بهتر است مقایسه ای میان گوشت قرمز وقارچ داشته باشیم چرا که بیشتر مصرف کنندگان این مورد را به عنوان نمونه ذکر می کنند وعقیده دارند که خرید گوشت قرمز به صرفه تر از قارچ است .برای اینکه موضوع روش تر گردد شایسته است نگاهی گذرا به نکات زیر بیندازیم :
1-تنوع غذایی قارچ تقریباً برابر گوشت قرمز است.
2-قارچ در پیشگیری از بعضی بیماری ها موثر است.
3-موادمعدنی در اسیدهای آمینه وویتامین ها در قارچ به فراوانی یافت می شود.
4-پروتئین قارچ تقریباً از همه سبزی ها واز پروتئین گوشت کمتر است .ضریب گوارشی این پروتئین نیز نسبتاً زیاد است .
قارچ به طور متوسط دارای 5الی 15درصد ماده خشک است که البته این میزان در قارچ صدفی به 26 درصد هم می رسد قسمت عمده ماده خشک قارچ را پروتئین تشکیل می دهد( تقریباً 35 الی 60درصد). این امر یکی از دلایل برتری قارچ نسبت به دیگر موادغذایی گیاهی است ومی تواند مقرون به صرف بودن آن را توجیه کند .مطلب دیگری که می تواند درباره پروتئین قارچ در خور توجه باشد قابلیت گوارش بالای آن نسبت به دیگر پروتئین های گیاهی است که ارزش آن دو چندان می سازد .لیسیتین وکیتین موجود در قارچ خواص پیشگیرانه برای بعضی بیماری ها دارند .لیسیتین مانع افزایش کلسترول خون می شود وکیتین به علت دیرهضمی ، گوارش سایر موادغذایی را آسان می سازد در نتیجه برای کسانی که کم تحرکند سودمند است .لواستاتین موجود در قارچ ها آنها را به دارویی موثر برای کنترل کلسترول خون تبدیل کرده اند که در سال 1987 به تایید FDA نیز رسیده است .همچنین نبود نشاسته در قارچ آن را به غذایی مطلوب وکم خطر برای بیماران دیابتی ومبتلایان به چاقی مفرط کبدل شاخته است .اسیدفولیک موجود در قارچها نیز کمک موثری برای درمان مبتلایان به کم خونی می باشد .قارچ استخوان ها را تقویت می کند ، خستگی را برطرف می سازد .
گوینده:پوران حاجتی