رونق تولید ملی | سه‌شنبه، ۶ اسفند ۱۳۹۸

سیاه پلو (پلو نذری) - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

سیاه پلو (پلو نذری)

Loading the player...

دانلود

سیاه پلو یکی از غذاهای محلی شرق گیلان می باشد که در ایام سوگواری امام حسین (ع) پخته می شود .
مواد لازم:
برنج محلی نیم کیلو
کشمش 150 گرم
گردو 150 گرم
مقداری دارچین
شکر 3 قاشق
بجای شکر از شیره انگور نیز می توان استفاده کرد
گوشت چرخ کرده 300 گرم
کره 50 گرم
پیاز  برای سرخ کردن3 عدد
نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه:
ابتدا برنج را با نمک و کمی روغن آبکش نموده و در آبکش می ریزیم و روی آن کمی آب ولرم می ریزیم تا نمک اضافی آن گرفته شود .موقع دم گذاشتن برنج نیز می توانیم مقداری روغن یا کره آب کرده روی برنج می ریزیم.
برای رویه برنج 30 تا 50 گرم کره(میزان کره مصرفی بستگی به ذائقه دارد)  را داخل تابه تفت داده بعد کشمش و شکر را به آن اضافه می کنیم. سپس دارچین و گردو را به آن اضافه می کنیم .
در برخی مناطق ممکن است گردو را تفت نمی دهند و آنرا بصورت خام با مواد آماده شده بالا مخلوط می کنند ولی طعم غذا با گردوی تفت داده شده بهتر می باشد.
استفاده از گوشت سلیقه ای می باشد ولی اگر خواستید استفاده کنید گوشت را با نمک و فلفل و پیاز رنده شده مخلوط می کنیم وبصورت قلقلی در روغن و به همراه  کمی آب سرخ می کنیم .آب  و روغن باعث  سرخ و پخته شدن گوشت می شود 
سپس بعد از اینکه برنج را به دلخواه با ته دیگ سیب زمینی یا ساده دم می گذاریم بعد ازپختن برنج و خالی کردن آن در دیس مواد آماده شده بالا را روی برنج می ریزیم. و گوشت قلقلی شده را دورچین می کنیم.