سبزی های معطر - نمایش محتوای تولیدات ویژه
سبزی های معطر
چند نوع گیاه معطر در گیلان می روید که در سفره گیلانیان فراوان به چشم می خورد . برخی از این ها در باغ و باغچه ها پرورش داده می شدند ، برخی جزو سبزی کاری و باغ داری به صورت کشت پر محصول تولید می شود و برخی هم خودروست و در دشت و صحرا می روید . مهم ترین این گیاهان که جنبه ی سوغات پیدا کرده و میان قوم و خویش ها ی ساکن ولایت و دور از ولایت رایج است ، عبارتند از :
بینه :
بینه همان نعناع در فارسی است . نعناع گیلان به رنگ بنفش تند و بسیار معطر است . آن را خشک کرده و به صورت پودر در می آورند و در فصول مختلف سال از آن استفاده می کنند .
خالواش :
خالواش همان پونه ی فارسی است . گیاه بسیار معطر و مورد استفاده در چاشنی معروف به «درار» است . خشک شده ی آن را خرد کرده به صورت پودر در می آورند و در ماست و دوغ می ریزند خالواش خاصیت دارویی دارد . بادشکن ، حلال ، صفرا بر ، ضد درد است از برگ و ساقه ی آن عرق می گیرند.
چوچاق:
گیاهی معطر و در عین حال تلخ مزه است که مصرف ان در چاشنی زیتون پرورده است . این گیاه به صورت خودرو به عمل می آید . معمولا کودکان و زنان آن را می چینند ، دسته می کنند ، می فروشند . دسته های تر و تازه ی چوچاق در بازار بزرگ شهر رشت و دیگر جاها مشتریان مشتاقی دارد . خشک شده ی آن به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد .
از انواع دیگر سبزی ها ی معطر می توان به یتن ، چوواش ، خرش ، گینجه واشی نام برد از یتن و خرش برای درست کردن حلواهای نوروزی و شیرینی جات استفاده می شود و از چوواش و گینجه واش برای درست کردن غذاهای محلی استفاده می شود .
نوع: توليد ويژه صوتی
موضوع : اطلاعات عمومی
کاری از :پوران حاجتی