جهش تولید | سه‌شنبه، ۴ آذر ۱۳۹۹

زردچوبه را دست کم نگیرید - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

زردچوبه را دست کم نگیرید

زردچوبه را دست کم نگیرید


شاید جلوی مهمان ها، زردچوبه در مقابل زعفران اصیل ایرانی کم بیاورد، ولی به تازگی متوجه شده اند شاید بتواند جلوی پزشکان از خجالتمان در بیاید. این یافته اخیر محققانی است که روی اثر زردچوبه روی پیشگیری از دیابت نوع ۲ کار کرده اند.
گزارش محققان تایلندی نشان می دهد که ۹ ماه مصرف کپسول های حاوی ماده فعال موجود در زردچوبه می تواند افراد مستعد به ابتلا به دیابت نوع ۲ را از این خطر دور کند. چنان که در همین مدت، از بین افرادی که آنها هم استعداد ابتلا به دیابت را داشتند ولی این کپسول ها را مصرف نکرده بودند، ۱۶ درصدشان به دیابت مبتلا شده بودند.
در این بین مشخص شد این افراد کاهش وزن و کاهش سایز (دور کمر) پیدا کرده بودند و احتمالا اثر زردچوبه، در کاهش احتمال ابتلا به دیابت، ناشی از همین اثر است؛ چون پیشتر مطالعات نشان داده اند که چاقی باعث جلوگیری از اثر انسولین در بدن، بالا رفتن قند خون و در نتیجه ابتلا به دیابت می شود.
به گفته این محققان، ماده استفاده شده در این کپسول، ماده ای است موسوم به کورکومین، که باعث رنگ زرد این ادویه می شود. بنابراین می توان گفت غذاهای زردشده با زردچوبه هم ممکن است به اندازه کافی به سلامت ما کمک کند. البته ناگفته نگذاریم که هنوز تا استفاده درمانی از این ماده، در پیشگیری از ابتلا به دیابت در افراد مستعد، راه درازی در پیش است.

 

روزنامه اطلاعات