جهش تولید | جمعه، ۱۴ آذر ۱۳۹۹

دوشاب برنج - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

دوشاب برنج

Loading the player...

دوشاب شیره انگور است  و دوشاب برنج سوغات مخصوص گیلان است . برای تهیه آن ، برنج را به مدت یک شبانه روز خیس می کنند ، بعد آن را بو داده می کنند( روی حرارت متوسط سرخ می کنند )

و با مغز گردوی نیم کوب یا کنجد مخلوط کرده ، داخل دوشاب می ریزند و هم می زنند و گاهی گلاب هم به آن می افزایند و ان را داخل یک سینی یا طشت می ریزند و صاف می کنند و روی آتش می گذارند . برای اینکه از دو سو ، محتوای سینی یا طشت حرارت ببیند ، روی یک سینی ، جداگانه آتش می ریزند و روی آن می گذارند و تا کم کم مواد آن مات و غلیظ شود . بعد از آماده شدن آن را به قطعات مختلف هندسی ( معمولا لوزی ) می برند . این شیرینی پس از سرد شدن ، بسیار مطبوع و مغذی و مقبول طبع همگان است . بعضی ها داخل دوشاب برنج کنجد نمی ریزند چون چندان تاثیری ندارد در برخی از موارد هم داخل مغز گردوی نیم کوب مغز حل ریخته می شود که آن را معطر می کند .(سابقا که جوکول گرفته می شد به جای برنج از جوکول بو داده استفاده می کردند ) نوع برنجی که در دوشاب برنج مصرف می کنند ، حتما باید از نوع ممتاز و اعلا باشد . تا شیرینی مورد نظر ترد و تر شود و دانه های برنج در آن کشیده تر بنظر آید دوشاب برنج از سوغاتی های برون فامیلی است . تهیه آن مهارت ویژه ای را می طلبد و اگر برای عرضه عمومی آن سرمایه گذاری شود و به تولید انبوه برسد یکی از اقلام درآمد زا در صنعت شیرینی پزی و گردش گری گیلان خواهد شد .

نوع: توليد ويژه صوتی

موضوع : اطلاعات عمومی

کاری از :پوران حاجتی