جهش تولید | سه‌شنبه، ۷ بهمن ۱۳۹۹

دوشاب انگور - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

دوشاب انگور

Loading the player...

مواد لازم :

انگور بدون خوشه وبدون دُم (پاک کرده وتمیز ) 20کیلوگرم , خاکستر الک کرده 1لیوان

توضیح : انگوری که برای تهیه دوشاب در گیلان از آن استفاده می شود معمولاً به طور وحشی در گیلان می روید ودرخشش بالا رونده است دانه های این انگور گرد است وهسته درشت وپوست ضخیم دارد .این انگور به زبان محلی «گرد غوره » نیز معروف است چون برای خوردن معمولی خیلی مأکول نیست ،از آن برای گرفتن آب غوره وتهیه دوشاب انگور استفاده می کنند .

طرزتهیه :

انگور را بشویید ودرون صافی بریزید تا آن کاملاً تکیده شود ، سپس از خوشه ودُم جدا نمایید ،دانه های انگور را درون قابلمه مناسب بریزید خاکستر را الک نموده وروی دانه های انگور بپاشید وبه مدت 1ساعت با درب بسته به همان صورت نگهداری کنید تا آماده شود ،پس از زمان سپری شده با گوشت کوب انگور را خوب له کنید وسپس از الک رد نمایید .هسته وپوست انگور را جدا کنید وبا ملاقه بلند چوبی تقریباً یک ساعت آن را خوب هم بزنید ودر قابلمه را باز بگذراید تا ته نشین شود .در این مرحله باید آب انگور را که در بالای ظرف مانده را آهسته بردارید ودر ظرف جداگانه ای بریزید وروی حرارت قرار دهید تا بجوشد .مهلت دهید تا غلیظ شود ،پس از غلیظ شدن ظرف را از روی آتش بردارید ،متوجه باشید تا غلظت آن به اندازه باشد تا سبب سفتی بیش از حد بعد از خنک شدن نشود .در گیلان در فصول سرد سال دوشاب انگور ونوعی دوشاب دیگر به نام محلی اربادوشاب یا همان دوشاب خرمالوی وحشی بسیار مورد پخت ومصرف قرار می گید در تهیه اربادوشاب از گرفتن آب خرمالوی وحشی وپختن آن وجوشاندن آب خرمالو دوشاب را تهیه می کنند واز آن برای خوردن صبحانه ، عصرانه ، حلوا وشیرینی وغیره استفاده می نمایند.

نوع: توليد ويژه صوتی

موضوع : آشپزی

کاری از :پوران حاجتی