جهش تولید | سه‌شنبه، ۷ بهمن ۱۳۹۹

خمس انجیر - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

خمس انجیر

Loading the player...

خمس انجیر از انجیرهای مخصوص گیلان تهیه می شود درخت انجیر در تمام نقاط گیلان به طور وحشی واهلی فراوان یافت می شود میوه این درخت اگر آفتاب ببیند شیرین وخوش طعم ولذیذ می شود .بعضی از انواع آن بسیار درشت است که به زبان گیلکی به انجیر سه وقته معروف می باشد نوع دیگر انجیر ،ریز وسیاه وتمایل به بنفش است .

مواد لازم :

انجیر 15کیلوگرم , شکر یک کیلو گرم , پودرمغز هل یک قاشق مرباخوری

طرزتهیه :

انجیرها را بشویید .دم انجیرها را با قیچی بگیرید ، انجیرها را در یک ظرف بریزید وروی آتش قرار دهید تا آرام بجوشد با قاشق یا کفگیر چوبی مرتب هم بزنید تا خوب له شود شکر را در طرفی بریزید وبا کمی آب مخلوط کرده وبجوشانید زمانیکه آب انجیر در حال خشک شدن است شکر محلول را اضافه کنید وهم بزنید تا زمانیکه خوب سفت شود باید مواظب باشید ته نگیرد ونسوزد زیرا در آن صورت تلخ می شود پس از آماده شدن از روی حرارت بردارید ویک قاشق پودر مغز هل روی آن بپاشید یکی دیگر از خمس های معرفو که جزو تنقلات مانند لواشک آلو است ونزد دختران وپسران محصل طرفداران زیادی دارد خمس اخته یا اخته مربایی است .آماده سازی آن بدین صورت است که زغال اخته خشک را یک شب در آب می خیسانند تا نرم شود ، سپس با کمی آب می پزند وبا گوشت کوب کوبیده وله می کند ،هسته های آن را خارج می کنند ومقداری نمک وگلپر رویش می پاشید مغازه دارها مقدار متناسبی را دروت پاکت های کوچک نایلونی ریخته ومی فروشند .این خمس غلیظ وبه اصطلاح انگشت پیچ است .

نوع: توليد ويژه صوتی

موضوع : آشپزی

کاری از :پوران حاجتی