جهش تولید | یک‌شنبه، ۱۰ اسفند ۱۳۹۹

جوکول - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

جوکول

Loading the player...

به برنج سبز و نارس و معطری که رنگ آن به زردی متمایل است ، جوکول می گویند . جوکول را به مقدار کم می چینند و دود می دهند و خام می خورند . جوکول در واقع نوبرانه ی برنج است و هرچه تازه تر باشد ، نرم تر و خوش طعم تر است و هرچه بیش تر بماند ، سفت و خشک تر می شود . نوع برنج نیز در تردی و خوش طعمی جوکول نقش دارد . برنج های مرغوب از نوع صدری جوکول های نرم و خوش مزه و برنج های نا مرغوب از نوع چنپا ، جوکول سفت و سخت می دهند. برای اینکه جوکول سفت شده نرم شود ، کمی آب روی آن می پاشند و با پارچه ای روی آن را می پوشانند که بعد از ساعتی نرم و قابل خوردن می شود ، روزگاری چیدن جوکول رواج بسیار داشت و با مراسم ویژه ای همراه بود که به آن «جوکول گیری » می گفتند.

در گذشته جوکول به عنوان تحفه یا سوغات از ده به شهر و از طرف زارع ، به دوست یا آشنا یا عزیزی که در شهر بود ، هدیه داده می شد . بدین صورت که مقداری از آن را در دستمال ابریشمی میریختند و چهار گوش دستمال را می بستند و به سوغات می بردند سوغات گیرنده نیز قواره ای پارچه در همان دستمال قرار می داد و به زارع یا همسرش هدیه می داد.

نوع: توليد ويژه صوتی

موضوع : اطلاعات عمومی

کاری از :پوران حاجتی