تاریخچه کشت قارچ

قارچ های آسیایی شرق از حدود 2000سال قبل در چین وژاپن پرورش داده می شدند .تکنولوژی تولید قارچ ها جزء هنرهای قدیمی ومحرمانه این سرزمینها بوده است .پرورش قارچ دکمه ای حدود 700 سال قبل از میلاد توسط یک باغبان ناشناس فرانسوی انجام شد .اولین حرکت جامع در رابطه با کشت قارچ در سال  1707 میلادی توسط شخصی بنام « تورن فوت »انجام شد پس از آن در سال 1779 پرورش قارچ در انگلستان وبرخی کشورهای اروپایی توسعه یافت .کاشت قارچ در گلخانه برای اولین بار حدود سال 1754 در سوئد ابداع شد ودر قرن نوزدهم از اروپا به ایالت متحده رفت .ارزش غذایی قارچ خوراکی بیشتر ، به مقدار وکیفیت پروتئین موجود در آن بستگی دارد براساسا مدارک موجود ارزش غذایی قارچ خوراکی در زمان کمبود غذا در جنگ جهانی دوم وهمچنین کمبود جهانی پروتئین بویژه در کشورهای جهان سوم از سال 1960 به بعد مورد توجه قرار گرفت . مقدار پروتئین در قارچ خوراک در حدود 2 الی 6درصد وزن تر و25 الی 45 درصد وزن خشک آن می باشد که در مقایسه با سیار غذاها پروتئین قارچ تازه دو برابر پروتئین سبزیجات وحبوبات است اما نسبت به گوشت ، ماهی وپنیر در رتبه دوم اهمیت قرار دارد .90% از پروتین قارچ جذب می شود واین قضیه در مورد پروتئین حیوانی 110 الی 15درصد می باشد هر 100گرم قارچ بین 85 تا 125 کیلوکالری انرژی دارد .مقدار چربی قارچ خوراکی در حدود 1/0 تا 30% وزن تر ان می باشد تاریخچه استفاده از قارچهای خوراکی به عنوان غذا ودارو به زمانهای بسیار شرقی اولین کسانی بودند که به استقاده از قارچ روی آوردند ، به طوری که نوعی قارچ به نام اوریکولاریا برای اولین بار در حدود 600 سال قبل از مسلاد ونوعی دیگر به نام فلامولینا ولوتیپس در چین کشت می شده اند وهمچنین ذکر شده که دو قرن قبل از تولد حضرت عیسی مسیح (ع) یک پزشک یونانی به نام نیکاندر ، قارچ رادر بستری از کودحیوانی وخاکستر که شاخه وبرگ درخت انجیر روی آنرا پوشانده بود، پرورش داد .
سیدن در سال 1932 تهیه بذر قارچ  بر روی غلات را ابداع ولامبرت از امریکا اساس تکنولوژی مدرن پرورش قارچ را بنیان نهاد واز سال 1970 در کشور مجارستان پرورش نوعی قارچ بنام پلوروت بر روی کنده انجام می گرفته است .امروزه با توسعه اقتصادی وتغییر رژیم غذایی ، تولید ومصرف روز افزون قارچ یافته است ودر سبد غذایی اکثر افراد قرار گرفته است .
گوینده:پوران حاجتی