جهش تولید | دوشنبه، ۵ آبان ۱۳۹۹

بلبل خرما - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

بلبل خرما

بلبل خرما


این پرنده حدود ۱۵ سانتیمتر طول و پرهای بخش‌های بالایی بدنش قهوه‌ای و دمی تقریبا سرخ دارد. قسمت زیر بدنش مایل به سفید و پر زیر دمش به رنگ زرد و یا قرمز است. پرنده بیشتر در سوراخ درختان و طول جویبارها و در واحات سرسبز به سر می‌برد. غذای اصلی بلبل را حشرات تشکیل می‌دهند. ماده‌اش از ۴ تا ۶ تخم قهوه‌ای زیتونی همراه با لکه ریز سیاه می‌گذارد. پرنده نابالغ خال خال ولکه لکه‌است، اما به آسانی از روی اندازهٔ بزرگتر دم بلوطی رنگ و سطح شکمی سفیدتر از سینه سرخ تمیز داده می‌شود.

در بیشه‌های مرطوب، پرچین‌های انبوه لانه می‌سازد، در نزدیکی زمین درون بوته‌های خار و گزنه کاملا پنهان می‌شود.

 

تشخیص پرنده نر از پرنده ماده :

بلبل خرما دارای سر و گلوی سیاه بالکه بزرگ سفید در ناحیه گونه، سطح پشتی قهوه‌ای روشن، سطح شکمی خاکستری چرک، پوشپرهای زیر دمی زرد ونارنجی و دم سیاه بانوع سفید. روی سر اثری از کاکل دارد. پرنده‌ای پر سر وصدا می‌باشد.پرنده نر و ماده مشابه هستند .اما جسارت به صورت کاملا مشخص در جنس نر بیشتر است و پرها و همچنین رنگ چشمها از جلای بیشتری برخوردار می باشد.

 

پراکنش :

به طور کلی بلبل خرما در مناطق پست و بیابانی کشورهای پاکستان ، افغانستان ، ایران ،عراق ، بحرین و بخش هایی از هند زندگی می کند .

این پرنده در درختان و بوته ها و مخصوصاً تمشک زارها و باغ ها ی خرما و در نزدیکی و یا در درختان داخل مناطق مسکونی به سر برده و روی بوته ها و درختان آشیانه می سازد . در ایران بومی و فراوان بوده و پیش از این در مناطق جنوبی کشور بود ولی در سال های اخیر در اغلب شهرها یا از قفس رها شده و یا خود را به مناطق شمالی تر و مرکزی کشور رسانده و به خوبی با این مناطق سازگار شده است .

منبع:تبیان