رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۶ تیر ۱۳۹۸

برگزاری جشنواره اربادوشاب در فومن - نمایش محتوای خبر

 

 

برگزاری جشنواره اربادوشاب در فومن

شناسه : 328972267

هشتمین جشنواره اربادوشاب یا دوشاب پزی همزمان با میلاد پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم و امام جعفر صادق علیه السلام امروزدر روستای دارباغ فومن برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دبیر این جشنواره گفت: 17 نفر  در این جشنواره یک روزه با برپایی کارگاهی نحوه تهیه دوشاب را به نمایش گذاشتند
ولی قنبرزاده با بیان اینکه بیش از سه هزار نفر از سراسر کشور از این جشنواره دیدن کردند افزود: 50 ورزشکار انواع ورزشهای بومی -  محلی استان شامل چوب پا، لافندبازی ، طناب بازی ، قیش بازی ، ماچه لوس و گیرم گیرم را به نمایش گذاشتند.
وی گفت : همچنین در حاشیه این جشنواره نمایشگاه صنایع دستی استان  شامل حصیربافی ، گلیم بافی، صنایع چوب ، ظروف سفالین ،پخت انواع شیرینی ها و نان های محلی ،عروسک بافی ، جوراب بافی و لباس های محلی گیلان در 15 غرفه به نمایش درآمده است ..
ميوه اربه یا خرمالوی جنگلی در جنگل هاي گيلان و مازندران به صورت خودرو مي رويد. 
خرمالو كه در تهران به فراواني رشد مي كند در حقيقت نوع پيوند يافته ي اين درخت است .
ميوه درخت " اربه  " را درفصل پاييز از درخت مي چينند بعد از جدا كردن دمبرك ميوه ها را در ظرفي چوبي به شكل  ناو مي ريزند . 
 
حدود يك متر از كل ناو را با تخته اي جدا مي كنند و سوراخي در آن تعبيه ميكنن  ومقداري  كولوش یا ساقه ي برنج را در جلوي سوراخ قرار مي دهند كه نقش آبكش را داشت 
اربه را در قسمت بزرگتر ناو مي ريختند وآن را با چوبي سرپهن به شكل كوبه  له 
مي كردند وبعد كمي خاكستر هيزم يا پوست برنج روي آن ميريختند و بعد لگد ميزدند. 
لگد زدن به تناوب انجام مي گرفت پس از لگد زدن و چنگ زدن ناو را كمي به طرف خالي ظرف بلند مي كردند تا شيره به دست آمده از آن سوراخ به ظرفي ديگر مثل تشت منتقل شود.
زماني كه شيره ها كاملا چكيده شدند آن را در ديگي مي ريزند و روي اجاق مي گذارند تا بجوشد و كف سفيد روي شيره را دور مي ريزند و گرما ميدهند تا آبش بخار شود.
در طب سنتي به بيماران بيماري فاويسم  و زردي یا يرقان اربه دوشاب مي خوراندند كه خاصيت درماني داشت. 
از آنجا كه دوشاب داراي طبع گرم است بيشتر در فصل زمستان مصرف مي شود.
در زمستان اربه دوشاب را با برف بهم مي آميزند و مي خورند همچنين برنج برشته شده را با دوشاب مخلوط مي كنن و به عنوان تنقلات استفاده مي كنند.
منبع: خبرگیلان