رونق تولید ملی | دوشنبه، ۲۵ شهریور ۱۳۹۸

برنج قهوه ای ، پرخاصیت اما ناشناخته - نمایش محتوای خبر

 

 

برنج قهوه ای ، پرخاصیت اما ناشناخته

شناسه : 174921245

برنج قهوه ای و خواص آن

برنج بخشی از غذای اصلی ما ایرانی هاست ،  سرانه مصرف برنج در گیلان 58 کیلوگرم و در کشور حدود 36 کیلوگرم است.
و این روزها با به بازار آمدن محصول تازه، مردم به فکر خرید برنج اند اما به نظر     می رسد آنچه لابه لای قد ، عطر و رنگ برنج گم شده است خاصیت آن است.
شلتوک برنج پس از جداسازی از ساقه در کارخانه های برنجکوبی پس از چند مرحله جداسازی پوسته یا همان سبوس به برنج سفید تبدیل می شود در حالیکه با حفظ یک لایه از سبوس، برنجی به دست می آید با نام برنج قهوه ای که خواص آن چندین برابر برنج سفید است.
عباس شفیعی رئیس خوشه صنعتی کارخانه های شالیکوبی گیلان با اشاره به اینکه در حال حاضر سبوس برنج در کشور فقط در بخش خوراک دام و طیور به مصرف می رسد گفت : در گیلان هزار و836 کارخانه شالیکوبی فعال است که حدود 10 درصد این کارخانه ها توان تولید برنج قهوه ای را دارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هزینه تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج قهوه ای حدود هزارو500 تومان ، 500 تا 750 ریال کمتر ازهزینه تولید برنج سفید است افزود : مدت زمان تولید برنج قهوه ای در کارخانه ها نیز کمتر از برنج سفید است اما چون هنوز این برنج مشتری ندارد کارخانه داران فقط در صورت سفارش برنج قهوه ای تولید می کنند.
دکتر افشین شفقی فوق تخصص بیماری های داخلی نیز با تاکید بر اینکه برنج قهوه ای دست کم باید هفته ای2 بار در برنامه ی غذایی مردم گنجانده شود گفت : سبوس بخش اصلی و مفید غلات است که با حفظ آن در برنج نیز می توان از بیماری هایی نظیر دیابت ، کلسترول، پوکی استخوان ، آسم کودکان ،سرطان، یبوست و افزایش وزن جلوگیری کرد.ُ  
وی تاکید کرد : برنج سفید که در حال حاضر پرمصرف ترین نوع برنج در ایران است جز نشاسته و مقدار کمی ویتامین فایده ی دیگری ندارد.
برنج قهوه ای به دلیل داشتن یک لایه سبوس باید دست کم 7 تا 8 ساعت در آب خیسانده شود و مدت پخت آن نیز حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت است.
منبع : خبر گیلان