جهش تولید | چهارشنبه، ۵ آذر ۱۳۹۹

باقلا قاتق (خورشت باقلی) - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

باقلا قاتق (خورشت باقلی)

باقلا قاتق (خورشت باقلی)



مواد لازم: لوبیای خورشتی (پاچ باقلا)، شوید (خشک یا تر)، سیر خام ( برگ سیر)، تخم مرغ، ادویه، ‏روغن.‏
ابتدا باقلی‌ها را پوست کنده (از غلات سبز و پوسته دوم جدا می‌کنند)و همراه با سیر خلال شده یا برگ ‏سیر خرد شده، با مقداری روغن در قابلمه( یا گمج که ظرفی گلی است و در گذشته کاربرد بیشتری ‏داشته) کمی سرخ می کنند ، سپس مقدار کمی زردچوبه وشوید به باقلی اضفه نموده و تفت می‌دهند. ‏در پایان، یک یا دو لیوان آب به مواد اضافه نموده و بر روی حرارت ملایم می گذارند، تا وقتی که ‏روغن غذا در روی قابلمه بالا بیاید، آنگاه تخم مرغ را اضافه می‌کنند.‏
نکات تغذیه ای :‏
این غذا ، یکی از غذاهای محلی ، ویژه نواحی شمال ایران است . ‏
در تهیه این غذا از گوشت استفاده نشده است ، ولی تخم مرغ یک جانشین مناسب برای گوشت است . ‏انرژی حاصل از یک عدد تخم مرغ 75 کالری است که معادل انرژی یک واحد ( 30گرم) گوشت ‏با چربی متوسط است .‏
لوبیای مخصوص باقلاقاتق نیز منبع پروتئین گیاهی خوبی است که همراه با تخم مرغ ، باعث افزایش ‏کیفیت پروتئین غذا در حد پروتئین گوشت می شود . این غذا را هم می توان با پلو و هم با نان میل ‏کرد . انرژی این غذا در کل ، 2728 کالری است که اگر توسط 5 نفر میل شود سهم هر فرد از ‏انرژی 5/545 کالری خواهد بود .‏