اهمیت سبوس در نان

نان های سبوس دار به دلیل داشتن سبوس خواص درمانی متعددی دارند که سبوس موجود در این نان ها از طریق طولانی کردن مدت جویدن نان باعث ترشح بیشتر بزاق شده که منجر به پر شدن بیشتر معده واحساس سیری زودرس می شود واز بروز چاقی جلوگیری می کند ودر واقع رژیمی بودن این نانها بر همین اصل استوار است .با توجه به اینکه ترکیب عمده نانهای رژيمی را سبوس تشکیل می دهد خواص درمانی سبوس را بررسی می کنیم .مصرف خوراکی های فیبردار مثل سبوس دستگاه گوارش را از خطر آسیب های جدی مصون می دارد .سبوس باعث افزایش حرکت دورانی در دستگاه گوارش می شود ودر نتیجه سرعت عبور موادرا در دستگاه گوارش افزایش می یابد .سبوس موجود در نان های گندم وجو باعث رسوب زدایی دیوارهای روده ومعده از مواد زاید وپاکسازی پرزهای آن از ذرات خارجی ، سموم وعوامل سرطان زا می شود .سبوس مانع جذب سریع قند وچربی به خون شده ونهایتاً مانع بروز دیابت وچربی خون می شود .سبوس با حجیم سازی محتویات داخل روده وایجاد  فشار بر آن سرعت انتقال مواد زاید موجود در روده را افزایش داده وبدین طریق آلودگی های محیط روده را پاکسازی می کند .

مصرف سبوس باعث کاهش قندخون ، جلوگیری از تغییرات ناگهانی قندخون ودفع مواد مضر در افارد دیابتی می ود .مصرف سبوس همچنین باعث پیشگیری از بروز سرطان وبیماریهای قلبی می شود سبوس موجود در غلات باعث رفع یبوست ، پیشگیری از سرطان روده بزرگ ودفع مواد سرطان زا از روده می شود .سبوس باکتری های مفید روده را فعال کرده ودفع مواد زاید را تسهیل می بخشد ، ومانع بروز سرطان های  روده ، پستان ،دهان ، حلق ، مری ، معده ، پروستات وتخمدان می وشد وبدین ترتیب خاصیت ضدسرطانی دارد .سبوس موجود در نان جو دوبرابر نان گندم است از این رو نان جو رژیمی ، خواص درمانی مضاعفی دارد که مصرف آن توصیه می وشد .مصرف روزانه 30 الی 40 گرم سبوس برای افراد دیابتی الزامی است که بخشی از آن را می توان با مصرف نان های سبوس دار جو رژیمی تأمین کرد .مصرف 2 الی 3تکه نان سبوس دار در روز حدود 40% خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
 
 نوع: توليد ويژه صوتی
موضوع :اطلاعات عمومی
کاری از :پوران حاجتی