«بایستی تا فردا سوسنگرد آزاد شود»! - نمایش محتوای خبر
«بایستی تا فردا سوسنگرد آزاد شود»!
عملیات پیروزمندانه آزادسازی سوسنگرد چند نکته جالب دارد که مهمترین آنها صدور فرمان امام خمینی(ره) در روز 25 آبانماه همان سال یعنی یک روز قبل از آزادسازی سوسنگرد بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه گیلان، شهر سوسنگرد یکی از شهرهای تابع شهرستان دشت آزادگان است که در اوایل جنگ کنترل آن به دست دشمن بعثی افتاد، ولی با توجه به اینکه این شهر برای تصرف شهر اهواز که هدف اساسی عراق در جنگ بود بسیار مهم و حیاتی بشمار میرفت، خارج شدن آن از دست دشمن برای رزمندگان ایرانی بسیار اهمیت داشت.
سرانجام از خودگذشتگی رزمندگان با تعداد نیروها و ادوات جنگی بسیار کمتر از دشمن باعث شد این شهر در 26 آبانماه سال 1359 از دست دشمن خارج شود و اینگونه رویای تصرف مرکز خوزستان از سوی عراقیها با فداکاری سربازان ایرانی نقش بر آب گردد.
در ایام پیروزی انقلاب اسلامی مردم سوسنگرد همانند مردم سایر شهرهای ایران تلاشی ارزنده داشتند و بعد از پیروزی نیز حوادث مهمی بخصوص تحرکات ضد انقلاب وابسته به رژیم عراق در منطقه بوقوع پیوست و سهولت ارتباط با مناطق مرزی و رفت و آمدهای عوامل نفوذی عراق مشکلاتی را در منطقه بوجود آورد و زمانی که دکتر چمران برای بستن راههای نفوذ خرابکاران و ضد انقلاب از مرزهای جنوب به خرمشهر و شلمچه و خوزستان آمد، چند بار هم به سوسنگرد سفر کرد و برای مردم خوب منطقه سخنرانی نمود و چون مشاهده کرد که مردم منطقه به زبان عربی تکلم میکنند، از دوستان لبنانی و همسر لبنانی خود خواست تا مدتی در سوسنگرد بمانند و با برنامهریزی فرهنگی و روشنگری عمق توطئه دشمن را و اهمیت و عظمت انقلاب اسلامی را برای مردم منطقه به زبان عربی بازگو کنند و بالاخره به زعم همه تلاشها و توطئههای دشمن مردم خوب منطقه با صفا و پاکی عشیرهای خود، توطئهها را خنثی نمودند و سوسنگرد همچنان سوسنگرد باقی ماند .
دکتر مصطفی چمران و حضرت آیتالله خامنهای که هر دو نماینده امام در شورای عالی دفاع و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بودند در اولین روزهای هجوم گسترده و یورش نظامی عراق به سرزمین ایران اسلامی، با نظر و توصیه حضرت امام خمینی(ره) برای سازمان دادن نیروهای مردمی و مقاومت در مقابل حمله گسترده عراق و سد نمودن پیشروی بیشتر و برنامهریزی انجام حملات چریکی روز هفتم مهر 59 با یک هواپیمای c-130 همراه حدود 60 نفر از رزمندگانی که در کردستان تجربه جنگی داشتند وارد اهواز شدند و از همان بدو ورود حملههای چریکی و ضربتی خود را علیه نیروهای عراقی که با جسارت تمام تا حدود 6 کیلومتری اهواز پیش آمده بودند، آغاز نمودند؛ دکتر چمران با تجربههای فراوانی که در کردستان در نبرد با ضد انقلاب و نوکران رژیم عراق و همچنین در لبنان در نبردهای سنگین علیه رژیم غاصب اسرائیل و جنگهای چریکی داخلی اندوخته بود به آموزش و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی پرداخت و تعداد زیادی رزمنده جان بر کف آماده دفاع و رزم علیه دشمن را در سازمانی به نام ستاد جنگهای نامنظم سازماندهی نمود.
بدین گونه ستاد جنگهای نامنظم شکل گرفت و در جبهههای غرب و جنوب اهواز خط دفاعی خاصی بوجود آورد و نیروهای داوطلب با شنیدن تشکیل چنین ستادی برای دفاع و مبارزه جانانه تحت نظر حضرت آیتالله خامنه ای و فرماندهی دکتر چمران از هر سوی ایران شتافته و به تدریج نیرویی شجاع و شهادتطلب و رزمآزموده در این منطقه خودنمایی کرد به طوری که مانع سقوط قطعی اهواز شد.
شهید بزرگوار دكتر چمران در دستنوشتههای زیبای خود مینویسد «من در زندگي خود، معركههاي سخت و خطرناك زياد ديدهام؛ فراوان به حلقه محاصره دشمن درآمدهام، به رگبار گلولهها و خمپارهها و توپها و بمبها عادت دارم و به كرات با دشمناني سخت و خونخوار رو به رو شدهام، ولي داستان شورانگيز سوسنگرد اسطورهاي فراموش ناشدني است».
وی در ادامه میگوید «من به جهات سياسي و نظامي آن توجه ندارم و نميخواهم از اهمیت استراتژيك سوسنگرد و رابطه آن با حميديه و اهواز سخن بگويم. آنچه در اينجا مورد توجه است، سرگذشت شخصي من در اين نبرد است كه يك شهيد(اكبر چهرقاني) و يك شاهد(اسدلله عسكري) به آن شهادت ميدهند و دهها نفر از دور ناظر آن صحنه عجيب و معجزهآسا بودهاند. اين را نميگويم چون خود قهرمان داستانم، زيرا از اين احساس نفرت دارم، بلكه از اين نظر ميگويم كه افتخار ملت ما و نمونه برجستهاي از پيروزي ايمان مردم ما و نوع مبارزات عظيم آنان است و حيف است كه به رشته تحرير در نيايد و از يادها برود…».
حجتالاسلام والمسلمین گلمیرزاده، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان گیلان، با بیان اینکه سوسنگرد مهمترین نقطه و محور برای رسیدن به اهواز بود، اظهار کرد: سوسنگرد با تدبیر امام(ره) توسط رزمندگان دلاور در 26 آبان 59 آزاد شد.
وی با اشاره به حضور مستقیم امام راحل و شهید چمران در شکست حصر سوسنگرد، یادآور شد: این وقایع باید به زبان امروز و متناسب با شرایط کنونی بازگو شود تا بتوانیم از آن درس بگیریم و الگوهایی واقعی را برای فرزندانمان ارائه دهیم.
این کارشناش دینی با اشاره به اینکه سهم گیلان طی دوران دفاع مقدس در سوسنگرد 60 شهید است، عنوان کرد: ایثار و شهادت این افراد امروز برای استان ما غرورآفرین است و راه ورود هجمه های دشمن را می بندد و تهاجمات آنان را جهت هویت زدایی ملت ما خنثی می کند.
عملیات پیروزمندانه آزادسازی سوسنگرد چند نکته جالب دارد که مهمترین آنها صدور فرمان امام خمینی (ره) در روز 25 آبانماه همان سال یعنی یک روز قبل از آزادسازی سوسنگرد بود که در آن امام(ره) فرمود «بایستی تا فردا سوسنگرد آزاد شود» و رزمندگان اسلام در پاسخی سریع و بیدرنگ به فرمان رهبر خود فردای همان روز دشمن متجاوز را از خاک کشور بیرون راندند و سوسنگرد را آزاد کردند.